CineCity Hoogezand (2005 – heden)

 

Hoogezand/Sappemeer is van 1997 tot 2005 niet constant van bioscoop verstoken geweest. Het Cultureel Centrum ’t Kielzog vertoonde regelmatig filmvoorstellingen maar van een echte bioscoop kwam pas in 2004 sprake. Toen maakte Jogchem’s Theaters (JT bioscopen) bekend plannen te hebben voor de bouw van een bioscoopcomplex van 6 zalen naast het nieuwe winkelcentrum De Hooge Meeren.

                Artist impression CineCity (Foto: website CineCity – 2005)

De bioscoop werd geopend op 15 juni 2005 met de Nederlandse Première van “De Kameleon 2”. Dikke limousines, tal van bekende Nederlanders en hoogwaardigheidsbekleders en een lange rode loper, alles werd uit de kast gehaald om de opening van het theater extra glamour te geven. Duizenden mensen stonden langs het Kieldiep om de sterren van de film te verwelkomen. Natuurlijk kwamen Hielke en Sietse Klinkhamer in hun Kameleon boot aan in Hoogezand om even later de officiële opening van het theater te verrichten.

CineCity heeft 6 zalen en biedt aan ruim 1200 bezoekers plaats. De zalen zijn overwegend in de kleur rood gehouden. Het rode tapijt is voorzien van sterretjes. De filmdoeken, van wand tot wand, hebben zoals de meeste theaters tegenwoordig geen voorgordijn. Het zitcomfort is comfortabel en men heeft voldoende beenruimte. De zalen beschikken bovendien over zogenaamde rolstoelplaatsen. Het geluid is in alle zalen digitaal. Sinds 3 mei 2006 beschikt CineCity ook over digitale projectie. De eerste film die digitaal vertoond werd was de blockbuster "Mission Impossible 3" met Tom Cruise in de hoofdrol. Het theater was daarmee de eerste bioscoop in de provincie die digitale projectie aan het publiek presenteerde.
CineCity biedt de bezoekers uit Hoogezand/Sappemeer en omgeving een compleet filmavondje uit. Niet alleen bieden de 6 zalen de allernieuwste films, maar kan men in het gebouw ook terecht voor een hapje en een drankje in één van de restaurants of café’s. ’s Zomers kan men op één van de terrasjes terecht

Reageren niet mogelijk...