MustSee Euroborg (2006–2011)

De komst van de megabioscoop in de Euroborg heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. De Wolff Cinema Groep koesterde al geruime tijd de wens om in het nieuwe FC Groningen stadioncomplex een megabioscoop met ruim 1900 stoelen onder te brengen. De onderhandelingen met de NV Euroborg verliepen echter tot 2004 uiterst moeizaam. Halverwege 2004 kwam er echter schot in de onderhandelingen. In een artikel in het Dagblad van het Noorden van 12 mei 2004 zegt Philip Wolff, directeur van het Utrechtse bioscoopconcern: “Ik heb goede hoop dat we het binnen een paar weken rond krijgen”.

     Het buffet van Mustsee Euroborg Groningen – Foto: Wolff Cinema Groep.

Het zou echter nog bijna een jaar duren eer de eerste paal voor de bioscoop de grond in ging. Op 5 april 2005 zette dhr. Wolff Sr. de kraanmachine in werking die de eerste paal in de Groninger klei sloeg. De nieuwe bioscoop, die de naam MUSTSEE heeft gekregen, wordt geëxploiteerd door de Wolff Cinema Groep en Minerva bioscopen. Beide concerns hebben in april 2006 een samenwerkingsovereenkomst gesloten in elkaars nieuwbouwprojecten. Het concept van de MUSTSEE bioscopen is gebaseerd op “filmbeleving”: design, comfort en een bijzondere ambiance moeten de bioscoopbezoekers van nu weer het gevoel van een middagje of avondje “uit” garanderen. Naast ruime investeringen in het ontwerp van de bioscoop, comfort en beeld en geluid hechten beide bedrijven ook veel waarde aan een goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid. De eerste MUSTSEE bioscoop werd op 2 mei in Delft geopend.

       Zaalaanzicht Mustsee Euroborg Groningen  – foto: Wolff Cinema Groep.

De MUSTSEE bioscoop in Groningen werd op 11 juli 2006 officieel geopend met de Nederlandse première van de nieuwe “Pirates of the Caribbean 2” film. Met 10 zalen en 1898 stoelen is het de grootste bioscoop van Noord Nederland geworden. Het interieur van de bioscoop is ontworpen door de Belgische architect Peter Flamend. De stoelen bieden genoeg beenruimte om andere bioscoopbezoekers te laten passeren zonder te hoeven opstaan. De filmdoeken gaan van wand tot wand (het grootste filmdoek is 110m2 !) en aan de filmprojectie en geluidskwaliteit is veel aandacht besteed. Bovendien heeft men rekening gehouden met de komst van digitale projectie. Nieuw is ook dat het binnenkomende publiek gescheiden wordt van het uitgaande publiek.

    Het grote filmscherm vanuit de zaal bekeken – Foto: Wolff Cinema Groep

De wanden en plafonds van de zalen zijn in aubergine (donker paars) uitgevoerd met als verdere kleuraccenten de vele kleuren in de vloerbedekking en de roze bioscoopstoelen. De twee grootste zalen bieden plaats aan 387 bezoekers. In de kleinste zaal kunnen 74 filmliefhebbers plaats nemen.

Het publiek komt via de entreehal, waar twee horeca bedrijven zijn gevestigd, in het theater. In één horecabedrijf komt een moviecafé en de andere wordt ingericht als een echte brouwerij waar het Grunn Bier zal worden gebrouwen. Dit brouwproces kan door de bezoekers gevolgd worden. Als men de trap oploopt komt men in de foyer, met een trendy en luxueuze uitstraling, van het theater uit. In het hele gebouw bevindt zich verlichting die speciaal voor de Mustsee Euroborg onworpen is.

De filmprogrammering van het theater is voor een breed publiek: niet alleen de kaskrakers maar ook de meer artistieke films zullen er vertoond gaan worden.

Vanaf donderdag 13 juli werd de MUSTSEE Euroborg voor het publiek opengesteld.

Reageren niet mogelijk...