Bioscoopbon

Wie kent de Nationale Bioscoopbon niet. In 1959 werd deze bon voor een actievolle, grappige of ontroerende avond uit in de bioscoop geïntroduceerd. Met de slogan “Geef een Bioscoopbon voor een avondje uit” werd het publiek toen middels dia-reklame en advertenties op de Bioscoopbon opmerkzaam gemaakt. Omdat er bijna geen theaters meer zijn die dia-reklame vertonen heeft de Stichting Nationale Bioscoopbon speciale commercials laten maken die in de reklame blokken meelopen. Ook het uiterlijk van de Bioscoopbon heeft in de loop der jaren veranderingen ondergaan. De huidige slogan is: “Het leukste cadeau in het donker!”.

Tegenwoordig is de Bioscoopbon niet alleen te koop bij alle bioscopen, zoals vroeger, maar ook bij filialen van de plaatselijke VVV’s, bij de grotere postkantoren en de winkels van de Free Record Shop. Standaard wordt de Bioscoopbon geleverd in een speciaal ontwikkelde cadeau-enveloppe (zonder extra kosten).
Om het cadeau idee te versterken heeft de Stichting Nationale Bioscoopbon speciale geschenkverpakkingen ontworpen. Zo is er een filmblik ontwikkeld waar de bioscoopbon in past. Ook een popcorn-doos behoort tot de mogelijkheden. Voor deze speciale verpakkingen geldt een hogere prijs. Ook zijn er bonnen verkrijgbaar waar afbeeldingen van films op staan, de zogenaamde Special Editions. Deze bonnen zijn tijdelijk verkrijgbaar, maar te gebruiken voor iedere film.
De Nationale Bioscoopbon verliest z’n waarde niet. Ook oude bonnen, waarop wel een vervaldatum staat, worden gewoon door de bioscoop geaccepteerd. Aardige bijkomstigheid is dat als de waarde van de bon hoger is dan de toegangsprijs, wordt het resterende bedrag contant of in de vorm van een bioscoopbon terugbetaald.

Al meer dan 47 jaar is de Bioscoopbon een graag geven en gewild cadeautje voor elke filmliefhebber.
Info? Zie rubriek Links: Bioscooporganisaties: Nationale Bioscoopbon

Reageren niet mogelijk...