labrokes backgammon


Colofon

Foto: Jurgen Moorlach/ABSOLUfotografie Groningen

De oorspronkelijke maker van deze site was zelf filmoperateur. Hieronder zijn verhaal in zijn eigen woorden zoals deze op deze plaats stonden:

“Liefde voor film zat er al vroeg in. Als kind waren de verrichtingen van de man die de films op zondagmiddag draaide in het speeltuingebouw aan de Meeuwerderweg in Groningen interessanter dan wat er op het witte doek gebeurde. Toen eenmaal de kans kwam om zelf in een bioscoop te gaan werken werd deze gelegenheid met beide handen aangegrepen. Het begon allemaal in 1968. Overdag naar de MULO en ’s avonds op vrijdag, zaterdag en zondag leren films draaien in het Luxor Theater te Stadskanaal onder toezicht van “mijn leermeester”, de heer H. Greven.
In 1970 werd er een filmoperateur gevraagd in Bioscoop De IJzeren Klap in Musselkanaal. De combinatie kantoorbaan en ’s weekends in de bioscoop werken werkte perfect. In juli 1974 vroeg het City Theater in Groningen een ervaren filmoperateur voor 40 uur per week. Dit was de kans om er een full-time baan van te maken. Een gelegenheid die ik met beide handen aangreep. In 1981 vroeg mijn vroegere baas, de heer Theo Abeln, terug te keren naar Stadskanaal om in de nieuw te openen Smoky Theaters te gaan werken. In 1990 keerde ik terug naar het City Theater in Groningen. Vijf jaar later ging het volledige personeel van de City over naar de Pathé Bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep waar ik tot nu toe (2006) nog steeds met veel plezier de films vertoon.”

 

Niets van deze site mag worden overgenomen, op welke wijze dan ook,  zonder schriftelijke toestemming van de maker van deze site.

 

Idee en teksten: Arnold van Kernebeek
Nabewerking en nieuwe teksten: Roel Soesbeek

Reageren niet mogelijk...