Mailbox

Bioscoopgeschiedenis.nl ontvangt vele e-mailtjes. Sommigen bezoekers vragen om meer informatie over het ontstaan van de bioscopen, anderen geven complimenten voor de site en weer anderen hebben op- of aanmerkingen. Hieronder volgt een bloemlezing uit de “elektronische post” die wij van de site bezoekers tot nu toe hebben mogen ontvangen. Wilt u ook een e-mail sturen? Ons adres is: [email protected].

28 augustus 2005:
Mijn complimenten voor uw site. Ik ben erg onder de indruk van de prachtige foto’s en de inhoud. Groet, Mirjam ten Have, Groningen.

29 augustus 2005:
Site ziet er goed uit. Alleen mis ik een gastenboek. Groeten, Henk Dijkstra, Groningen.
Antwoord Bioscoopgeschiedenis.nl: Er komt geen gastenboek, alleen een kleine bloemlezing uit de mails die wij hebben gekregen.

31 augustus 2005:
Wat ik tot nu toe doorgenomen heb ziet er keurig uit, deze site staat ondertussen al bij mijn favorieten. Wacht dan ook met smart op de rest van wat nog komen gaat. Groeten, Patrick Heideveld.

7 september 2005:
Ontzettend leuk deze site, zeker voor een oud operateur als ik, zoon van een vader die al voor de oorlog met een reisbioscoop rondreisde. Veel succes met deze fantastische site. Ik blijf hem volgen. Afzender: Joop Mozes.

8 september 2005:
Leuke site, maar waarom staat de RKZ Bios er helemaal niet op. De bios bestaat al bijna 25 jaar en draait gewoon 35 mm films zoals elke andere bioscoop. Groetjes, Maaike de Laat.
Antwoord Bioscoopgeschiedenis.nl: De RKZ Bios is niet vergeten, het is alleen op de site nog niet on-line. Zodra de tekst klaar is zal de RKZ Bios toegevoegd worden in “Stad Groningen”.(Is inmiddels gebeurt).

2 oktober 2005:
Met genoegen naar je site gekeken. Vooral doorgaan! Groeten, Jan Mooibroek, Stadskanaal.

18 oktober 2005:
Je website ziet er goed uit. Mooie lay out en zeer informatief. Mijn complimenten. Met vriendelijke groet Ivo Senden.

1 november 2005:
Met veel plezier gelezen en het feit dat mijn vader genoemd wordt, vanwege zijn technische kwaliteiten, heeft mij goed gedaan. Hij heeft veel bijgedragen aan de bioscoopwereld. Ik wens u veel succes met uw site! Mevr. H.Tulp-Edens, oud ouvreuse Beurs Theater Groningen.

3 november 2005:
Wat een geweldig initiatief deze site. Ik herinner mij, dat ik in 1977 dacht ik, de wanddecoraties in de Camerabioscoop mocht maken. Mvg B. de Zwart

15 november 2005:
Met heel veel plezier heb ik de website tot nu toe bekeken en ik vind het fantastisch. Zet het bij mijn favorieten en kom beslist weer kijken, bedankt. Vr. gr. Marty Jager.

30 december 2005:
Als verzamelaar van foto’s en boeken van bioscopen geniet ik met volle teugen van Uw website. Bij de beschrijving van het Centrum Theater in Sappemeer staan dubbele alinea’s. Dit even ter info. Met vriendelijke groet, Glenn Rovroy.
Antwoord Bioscoopgeschiedenis.nl: Klopt. Bij het inlezen van de tekst is er iets fout gegaan. Bedankt voor de tip, de tekst is inmiddels aangepast.

28 januari 2006:
Prachtig mooie site met veel informatie. Volgens mij zit er een hoop werk in het maken van zo’n site vooral ook om al die info te verzamelen. Groeten, Ruud Schmidt, Leek.

15 februari 2006:
Ik wil u graag mijn complimenten maken met de site bioscoopgeschiedenis.nl, erg leuk om over de diverse theaters in Groningen te lezen. Voor mij persoonlijk is er een theater waar ik hele goede herinneringen aan heb: het City-theater in Groningen. Toen ik de foto’s zag droomde ik weer even weg naar die tijd, wat een sfeervol gebouw, jammer dat het nu al jaren leeg staat en verpauperd. Vriendelijke groet, Heleen van der Laan.

15 maart 2006:
Tot slot wil ik graag nog even noemen dat ik de site bioscoopgeschiedenis ontzettend leuk vind. Surfend op de site ontdekte ik dat op de plek waar wij ons gala gaan houden, vroeger het "Cinema Palace/Groninger Bioscope Theater" zat. Er is dus geen betere plek om een gala met het thema Hollywood te organiseren! Met vriendelijke groet, Eva Borg.

22 mei 2006:
Bedankt voor uw bioscoop web. Indien mogelijk graag nog meer foto’s. Bedankt, H. Riebroek, Den Haag.
Antwoord Bioscoopgeschiedenis.nl: We proberen aan uw wensen te voldoen. Binnenkort komen ook bioscopen in Den Haag aan bod.

31 juli 2006:
Mijn welgemeende complimenten !! Als oud-filmoperateur, zowel in bioscopen in Tilburg als op passagiersschepen van de Holland Amerika Lijn, heeft mij uw site zeer geboeid. Zou het wellicht ook leuk zijn om bioscopen uit andere provincies de revue te laten passeren, (moet wel een hels karwei zijn) en aandacht te schenken aan de bioscooptechniek, met name de wereldberoemde Philips projectoren ? Hoe dan ook, een bijzondere site, waarmee ik u veel verder sukses toe wens. Met vriendelijke groet, Frank Doomen, Landgraaf.
Antwoord Bioscoopgeschiedenis.nl: Ook de overige provincies komen in de toekomst aan bod. In de rubriek "Bioscoopgeschiedenis en techniek" zal  ook aandacht worden besteed aan projectoren.

10 september 2006:
Mijn allergrootste waardering voor deze schitterende website. De teksten, de foto’s…heb alles in een adem gelezen… grote complimenten!!! Reinder de Boer, Marum.

1 oktober 2006:
Mag ik je feliciteren met deze geweldige site. Ik ben zelf 2 jaar werkzaam in Pathe de Kuip en nu zo’n 6 maanden als SMT’er. Grappig om te zien dat er nog zo’n collega van ‘de oude stempel’ is die het allemaal heeft beschreven. Zo kan de liefde voor de film nooit verloren gaan. Met vriendelijke groeten, Elmer Vogelaar, Hekelingen.

22 november 2006:
Ook als oud operateur van theaters in Tiel en Arnhem vind ik deze site zeer leuk en haal hier veel herinneringen op. Ik ben ook een verzamelaar van Rex Films op DVD en zoek nog een film van Pietje Bell. Henny Wittekamp, Tiel.
Antwoord Bioscoopgeschiedenis.nl: De Henk van der Linden productie "De Avonturen van Pietje Bell" is niet op video of DVD uitgebracht. De film werd in de bioscoop gebracht op 26 maart 1964.

22 december 2006:
In de vroege bioscoopdagen deed de operateur graag een dutje in de cabine. En zag dan de markeringen voor actewisseling niet. Bij het terugwikkelen van de spoel legde hij een aantal meter vanaf het einde een zilveren rijksdaalder op de film die mee ging met de opwikkeling. Bij het afdraaien viel die er met klaterend geluid uit, omdat er toen nog geen brandtrommels waren. Hij werd dan wakker en startte de andere projector of sloot de klep en wisselde de spoel. Groet! Cees van Rij, Doesburg. 

Reageren niet mogelijk...